Τηλέφωνο: 210 417 2249

Email: infoedok@gmail.com

Για εμάς...

Είμαστε μια εθελοντική διασωστική ομάδα,  εγγεγραμμένη στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και πιστοποιημένη, με Αριθμό Μητρώου:14/2009.

Σκοπός μας είναι να βοηθάμε την κοινωνία σε φυσικές ή μη καταστροφές και όπου αλλού μας ζητηθεί, υπό την καθοδήγηση των Κρατικών Φορέων (π.χ. Αστυνομία,  Λιμενικό, Πυροσβεστική, συνδρομή σε Δήμους με υγειονομικές καλύψεις διαφόρων εκδηλώσεων, πυροπροστασίας κ.λ.π.). Κύριο αντικείμενο δραστηριοποίησης μας, πέραν των άλλων εξειδικεύσεων που έχουμε, είναι το κομμάτι των Πρώτων Βοηθειών (Α’ Βοήθειες).

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούμε εκπαιδεύσεις σε πολίτες, για Α’ Βοήθειες γενικά, αλλά και εκπαιδεύσεις σχετικά με τον σωστό τρόπο αντίδρασης και αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές κ.λ.π. Επιπροσθέτως, δραστηριοποιούμαστε και στην Ορεινή Διάσωση (διάσωση με χρήση ορειβατικού εξοπλισμού), την Αστική Διάσωση (εντός πόλης, απεγκλωβισμούς ατόμων, αντιμετώπιση τροχαίου κ.λ.π) καθώς και στη Ναυαγοσωστική.

Η μέχρι τώρα πείρα μας, λέει… πως τον εθελοντισμό, δεν τον κάνεις γιατί επιβάλλεται…αλλά γιατί το νιώθεις, γιατί το θέλεις! Δεν έχει χρηματική αμοιβή και ναι, μπορεί να δίνεις κομμάτι από τον ελεύθερο χρόνο σου, να το “θυσιάζεις” αν θες, αλλά….δεν υπάρχει μεγαλύτερη ηθική ανταμοιβή και καλύτερο αίσθημα ικανοποίησης, από αυτό που νιώθεις όταν μπορείς και βοηθάς έναν συνάνθρωπό σου όταν το έχει ανάγκη! Ως ομάδα πιστεύουμε πως μέσα από τον εθελοντισμό, γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και βοηθάμε κι εμείς με τον τρόπο μας στην εξέλιξη της κοινωνίας.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μπορείτε να μας γνωρίσετε από κοντά κάθε Δευτέρα & Τετάρτη 18.30-21.00 στον χώρο μας στη Νίκαια, επί της οδού Σηστού 7-9 & Παρασκευοπούλου Γωνία, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας.

Περίπου κάθε Οκτώβρη ξεκινάμε τα μαθήματα  Α’ Βοηθειών, στα οποία αναπτύσσουμε διάφορα χρήσιμα και καθημερινά θέματα, από το πως περιποιούμαστε ενα απλό τραύμα, την  αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα μέχρι και την αναπνευστική αναζωογόνηση με χρήση εκπαιδευτικής κούκλας-ομοιώματος (ΚΑΡΠ.Α), πράγματα τα οποία είναι καλό να γνωρίζουμε για να προστατεύσουμε πρώτα από όλα την ίδια μας την οικογένεια, τον εαυτό μας, και μετά τους συνανθρώπους μας. Και εν συνεχεία προχωράμε με τις υπόλοιπες εξειδικεύσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, είμαστε στην διάθεσή σας να απαντήσουμε σε κάθε σας ερώτημα. Σας ευχαριστούμε πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας που καταναλώσετε διαβάζοντας πληροφορίες σχετικά με την ομάδα μας και ελπίζουμε να ενταχθείτε κι εσείς στην μεγάλη οικογένεια του εθελοντισμού, σε όποια μορφή και αν είναι αυτός.

Με εκτίμηση, το Δ.Σ. της Ε.Δ.Ο.Κ.